Ademcoaching

adem is de basis van het leven

Je doet het onbewust duizenden keren per dag: ademhalen. Het is iets waar je nauwelijks bij stil staat, maar de manier waarop je ademt is direct van invloed op je lichaam en geest. Een goede reden om er dus wél bij stil te staan.

Je kunt last hebben van klachten die zich direct uiten via de ademhaling, zoals asthma, hyperventilatie of slaap apneu, maar een disfunctionele ademhaling kan ook aan de basis staan van klachten die je in eerste instantie niet direct met je ademhaling associeert, zoals vermoeidheid, stress of gewoon het gevoel dat het leven niet vanzelf gaat. Alles wat je meemaakt en niet volledig verwerkt is terug te zien in je lichaam, en dus ook in je ademhaling. Je adem voelt bijvoorbeeld snel, verkrampt of beperkt.

In ademcoaching werken we via de ademhaling aan de verbetering van zowel je fysieke gezondheid als je mentale- en emotionele gesteldheid. Ook wanneer je je sportprestaties wilt verbeteren kan het optimaliseren van je ademhaling een sleutel zijn.

Ademruimte biedt ademcoaching in groeps- en cursusverband aan, workshops, maar voornamelijk individuele sessies. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid om in de praktijk in warm of koud water te ademen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven